Klášterec nad Ohří - V pátek 18. března odvolal starosta města Klášterce nad Ohří tajemníka městského úřadu. Jaroslav Kohout skončil podle klášterecké radnice ve funkci z důvodu závažného porušení zákonem stanovených povinností tím, že nejméně od ledna 2014 do srpna resp. října 2015 v rozporu s ustanovením § 110 odst. 6 zákona o obcích nezákonně vykonával funkci v politické straně, neboť byl členem krajského výboru KSČM.

Srdce Jaroslava Kohouta bije nalevo. Jako funkcionář strany ale nesmí být v apolitické funkci. Foto: Městský úřad Klášterec nad Ohří / Koláž: e-chomutovsko.cz

Klášterecký starosta Štefan Drozd navrhl Krajskému úřadu v Ústí nad Labem Kohoutovo odvolání již v listopadu minulého roku.

„Krajský úřad s mým návrhem souhlasil a 18.12.2015 ho potvrdil“ vysvětluje starosta Drozd. Dnes již bývalý tajemník se však proti tomuto rozhodnutí odvolal u Ministerstva vnitra ČR. To nyní potvrdilo správnost rozhodnutí krajského úřadu.

„Vedoucím úředníkem městského úřadu by měl být člověk apolitický“ říká Drozd a doplňuje, „výběrové řízení na obsazení této uvolněné pozice vypíšeme v nejbližší době.“ Do doby než bude mít klášterecký úřad nového tajemníka, přebírá dle zákona o obcích jeho pravomoci starosta města.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru