Klášterec nad Ohří - Téměř sto tisíc kusů nezdaněných cigaret odhalili v uplynulých dnech ústečtí celníci při silniční kontrole. Cigarety převážel čtyřicetiletý Čech ve vozidle Audi A4 české imatrikulace, které si hlídka celníků vytipovala ke kontrole na silnici I/13 u Klášterce nad Ohří na Chomutovsku.

Audi převáželo nekolkované cigarety. Foto: CÚ pro Ústecký kraj

"Zavazadlový prostor a prostor zadních sedadel vozidla byl naložen do výše spodního okraje oken kartóny cigaret. V konečném součtu celníci napočítali rovných 4.951 krabiček, což je 99 020 kusů cigaret značky Route 66," uvedl mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj Jiří Nejedlý.

Krabičky byly bez řádného označení pro daňové účely, ačkoliv dle zákona o spotřebních daních, tabákové výrobky vyrobené na daňovém území České republiky, dovezené nebo na daňové území České republiky dopravené z jiného členského EU, musí být značeny tabákovou nálepkou.

Zavazadlový prostor plný cigaret. Foto: CÚ pro Ústecký kraj

"Pokud by celníci pašovanou zásilku cigaret neodhalili, přišel by stát jejich případným prodejem na našem území o bezmála 250 tisíc korun," doplnil Jiří Nejedlý.

Řidič čelí podezření ze spáchání trestného činu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru