Ústecký kraj – Policie ocenila svoje nejlepší zaměstnance, kteří v minulém roce vykonali mimořádné činy ve službě či mimo ni. Slavnostní ceremoniál se uskutečnil v prostorách Rokokového sálu Regionálního muzea v Teplicích. Policistou roku 2015 se stal dopravák z Děčína. V kategorii Čin roku byl oceněn policejní vyjednavač z Mostu, který v posledních chvíli zachránil život sebevražedkyni. Vyhlášen byl též nejlepší policejní tým či občanský zaměstnanec.

Policista roku

Vítězem a držitelem titulu Policista roku se stal Martin Votrubec, vedoucí Dopravního inspektorátu Územního odboru Děčín. Svoji sedmnáctiletou kariéru dopravního policisty započal již při nástupu k Policii ČR v roce 1999. Děčínský dopravní inspektorát, který patří k nejlepším v kraji, řídí již devátým rokem. Své profesi věnuje i svůj volný čas, k dispozici je nezřídka i v mimopracovní době.

Čin roku

V kategorii Čin roku, ve které se cena uděluje za mimořádné nasazení při záchraně lidského života, zvítězil Martin Řekl z Obvodního oddělení Most. Ten 13. ledna loňského roku, jako policejní vyjednavač, zachránil život osmatřicetileté ženě, která chtěla spáchat sebevraždu skokem z výškové budovy. Přes operátora tísňové linky 158 navázal se ženou kontakt, během kterého ji žádal, aby se pevně držela, nespadla, informoval ji, že půjde za ní na chodbu, kde si o jejích problémech promluví a snažil se ji zklidnit. Po výstupu do sedmého podlaží zjistil, že se žena drží rámu okna už pouze konečky prstů pravé ruky a pozvolna se pouští. Díky své rozhodnosti a odvaze ji dokázal zachytit za pravou ruku a oděv, když začala sklouzávat z parapetu na ulici. Společně se svými kolegy se mu podařilo poté bezvládnou ženu vytáhnout nahoru.

Síň slávy

Za zvuku slavnostní fanfáry byl uveden do policejní Síně slávy JUDr. Jaroslav Jedlička zástupce vedoucího Územního odboru Teplice. Po dobu své čtyřicetileté služební činnosti se podílí na výchově mladých policistů, kteří i díky němu zastávají v současnosti řídící funkce. Patří k uznávaným a respektovaným odborníkům nejen v policejních složkách, ale i v kruzích odborné veřejnosti.

Nejlepší tým

Nejlepším týmem roku byl vyhlášen společný tým policistů Územního odboru Děčín a Odboru obecné kriminality krajského ředitelství, který objasnil vraždu mladé ženy v Rumburku. Vyšetřování trvalo sedm měsíců a bylo velmi psychicky a fyzicky náročné. Poprvé bylo na území Ústeckého kraje přistoupeno k plošnému screeningu DNA. Bylo odebráno více než 1000 vzorků.

Zaměstnanec roku

I u policie pracují občanští zaměstnanci, bez jejichž servisu by policejní sbor mohl jen těžko fungovat. Titulem Zaměstnanec roku se pyšní Josef Nosek, projektant informačních a komunikačních technologií krajského ředitelství, který se významnou měrou podílel na výstavbě projektu MKI „modernizace komunikační infrastruktury" operačního střediska, školního policejního střediska a rekonstrukci objektu krajského ředitelství.

Vítězové v jednotlivých kategoriích:

Policista roku
1. místo: npor. Ing. Martin Votrubec vedoucí Dopravního inspektorátu Územní odbor Děčín
2. místo: prap. Petr Haňka Obvodní oddělení Krupka Územní odbor Teplice
3. místo: nprap. Jiří Suchan Oddělení obecné kriminality Územní odbor Teplice

Čin roku
1. místo: npor. Ing. Martin Řekl Obvodní oddělení Most Územní odbor Most
2. místo: prap. Lukáš Nováček, prap. Bc. Jiří Zelinka, DiS. Obvodní oddělení Rumburk Územní odbor Děčín
3. místo: kpt. Ing. Lukáš Pýcha Odbor hospodářské kriminality krajského ředitelství

Síň slávy Policie ČR
plk. JUDr. Jaroslav Jedlička zástupce vedoucího Územního odboru Teplice

Tým roku
1. místo: společný tým policistů Územního odboru Děčín a Odboru obecné kriminalit krajského ředitelství, kteří objasnili vraždu mladé ženy v Rumburku, ke které došlo dne 30. června 2014
2. místo: tým Územního oboru Most „Unipetrol" ve složení plk. Ing. Jindřich Bergmann, npor. Ing. Jiří Kusý, npor. Ing. Ladislav Muška a ppor. Ing. Miluše Mojžíšová
3. místo: Tým pro oběti trestných činů a mimořádných událostí

Občanský zaměstnanec
1. místo: Ing. Josef Nosek Odbor komunikačních a infomačních technologií krajského ředitelství
2. místo: Jan Čech vedoucí Ekonomického oddělení Územní odbor Chomutov
3. místo: Jiří Sochr Ekonomické oddělení Územní odbor Litoměřice

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru