Chomutov – Chomutovská radnice se rozhodla zdražit celodenní parkovné na parkovišti před knihovnou a v prostoru za Střediskem kulturních a knihovnických služeb. Dosud zde občané platili 10 korun, od 1. dubna to bude dvacet korun za den.

Foto: archiv radnice

Důvodem, proč radnice cenu parkovného navýšila, je přeplnění kapacit parkovišť. „Řidiči se často snaží zaparkovat i mimo vyznačená místa a mnohdy brání bezpečnému průjezdu či zablokují jiné řidiče,“ vysvětlil Martin Kovácz z odboru správy majetku městského úřadu. Pokud si řidiči nechtějí za parkoviště připlatit nebo zde není místo, mohou využít například plochu za bývalým kasinem v Hálkově ulici, kde se platí deset korun za den a parkoviště není tak vytížené.

Veškeré výnosy z parkování na území města putují do fondu dopravní infrastruktury, ze kterého se financuje budovaní nových parkovacích míst v Chomutově.

Nově bude možné od 1. dubna parkovat na ploše za informačním centrem, v ulici U Městských mlýnů. Bude zde umístěn parkovací automat, cena parkovaného byla stanovena na 10 korun za hodinu. O víkendech a svátcích bude parkovaní zadarmo. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru