Chomutov – Chomutovská nemocnice sjednotila návštěvní hodiny na všech lůžkových odděleních. Od dubna mohou příbuzní a známí za hospitalizovanými pacienty přijít denně od 13:00 do 19:00 hodin. Výjimkou je jednotka intenzivní péče (JIP), kde platí návštěvní hodiny od 15:00 do 19:00 hodin a neurologická JIP, která má návštěvní hodiny od 14:00 do 17:00 hodin.

Ilustrační foto

Dosud měla jednotlivá oddělní různé návštěvní hodiny. Sjednocení přinese větší přehled pro blízké hospitalizovaných pacientů, kteří už nebudou muset zjišťovat, v kterou konkrétní hodinou mohou svého příbuzného nebo známého navštívit.

Jedním z důvodů sjednocení návštěvních hodin je také zajištění většího klidu pro hospitalizované pacienty. „Jde například o zmírnění pohybu návštěv v době, kdy probíhá hlavní provoz na jednotlivých zdravotnických pracovištích. Denně ošetříme mnoho ambulantních i hospitalizovaných pacientů, kteří míří na vyšetření po chodbách jednotlivých pavilonů. Často tak mezi pacienty proudily ještě návštěvy, což narušovalo pohyb zdravotního personálu s imobilními pacienty na pojízdných křeslech a lůžkách,“ vysvětlil MUDr. Miroslav Šofr, zástupce ředitelky pro zdravotní péči Nemocnice Chomutov.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru