Žatec - Ve strategické průmyslové zóně Triangle na bývalém vojenském letišti mezi Žatcem, Mostem a Chomutovem se začalo pracovat na zpřístupnění takvzaného Staňkovckého rozptylu. Jde o pozemky určené pro menší investory.

Výstavba páteřní komunikace s točnou ve Staňkovickém rozptylu průmyslové zóny Triangle. Foto: SPZ Triangle

V těchto dnech aktuálně běží stavební práce za účelem zpřístupnění Staňkovického rozptylu pro plošně méně náročné domácí a zahraniční investory. Jedná se o území v jihovýchodní části Strategické průmyslové zóny Triangle, které nabízí k prodeji plochy o velikosti přibližně jeden až tři hektary.

Investiční akce Ústeckého kraje ve výši 38 milionů korun zahrnuje výstavbu páteřní komunikace s točnou, spojovací komunikaci s hlavní okružní silnicí kolem celé zóny, inženýrské sítě a retenční nádrž na zachycování dešťových vod. Dokončení prací se předpokládá do konce letošního roku.

Celková plocha zóny Triangle je 364 hektarů, z nichž je volných ještě 84 hektarů. Aktuálně tam má své aktivity patnáctka investorů.

Přehled pracovní síly v dojezdové vzdálenosti

Okres Pracovní síla Nezaměstnanost v %
Most 77 382 12,7
Chomutov 85 999 11,2
Louny 58 310 9,9
Celkem 221 691 11,3
zdroj: Ministerstvo práce a sociálních věcí, k 28. 2. 2015
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru