Chomutov – V České republice se za několik dní uskuteční největší dobrovolnická úklidová akce s názvem Ukliďme Česko! Zapojí se i město Chomutov nebo chomutovské základní školy. Nechcete také přiložit ruku k dílu?

Loni se uklízel lesík za chomutovskou nemocnicí. Foto: archiv města

Chomutovská radnice organizuje v sobotu 16. dubna úklid na cyklostezce mezi zooparkem a silnicí I/13. Vybranou lokalitu pro úklid navrhli sami občané v podnětech zaslaných městu. Sraz dobrovolníků je v 9 hodin na odstavné ploše po pravé straně horní vstupní brány do zooparku (u silnice I/13). Na tomto místě budou na všechny čekat organizátoři, kteří rozdají pytle, rukavice a nasměrují na místo úklidu. Dobrovolníci, kteří přijdou k horní bráně zooparku, budou uklízet prostor mezi plotem zooparku a třináctkou a pokračovat se bude až k čerpací stanici.

„Vloni jsme uklízeli v lesíku u nemocnice, kde jsme sesbírali tři tuny odpadu. Budu rád, když se letos zapojí ještě více dobrovolníků a sesbíráme ještě více odpadu a tím pomůžeme městu,” vyzývá primátor Daniel Černý. Zájemci se mohou přidat do veřejné skupiny Ukliďme Chomutov na Facebooku. Úklidová dobrovolnická akce se bude v Chomutově konat potřetí. Poprvé dobrovolníci uklízeli Eldorádo.

Chcete se zapojit, ale uklidit jinou část města? I to je samozřejmě možné. Stačí se přihlásit na stránkách akce www.uklidmecesko.cz. Tam najdete podrobný návod jak postupovat a od celostátního organizátora obdržíte pytle i rukavice. A co s nasbíranými odpadky? Kontaktujte předem paní Ilonu Spoustovou z odboru životního prostředí na telefonu 474 637 935 nebo e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a domluvte si místo, odkud a kdy budou moci technické služby naplněné pytle odvézt.

Zapojí se i školy

O čisté a uklizené prostředí města se zasluhují i žáci základních škol a jejich učitelé. Letos se v rámci akce Ukliďme Česko zbaví odpadků hned několik ulic. Okolí základní školy Školní loni uklízelo přes padesát žáků s pěti učiteli. Letos se počítá zhruba se stejnou účastí. „Vyčistíme části ulic Školní, Vodních staveb, Palackého a Beethovenovy,” uvedla učitelka Martina Nováková.

Trochu soutěžně berou úklid okolí školy žáci z Hornické. Ti vezmou pytle a rukavice a už pospíchají do ulic a předhání se, kdo nasbírá více odpadků. Tím nabere akce zábavné obrátky a nikomu nevadí, že musí uklízet po nepořádnících. „Loni jsme uklízeli v ulicích Bezručova, Hornická, Husova, Kostnická a Rooseveltova. Letos tuto lokalitu budeme uklízet opět. Zapojují se žáci druhého stupně,” řekl zástupce ředitele Zdeněk Schück.

Úklidu se letos podruhé účastní mnoho dětí ze základní a mateřské školy v ulici 17. listopadu, loni jich bylo na sto padesát. Úklid se tam koná v rámci akce Ukliďme okolí školy, do akce Ukliďme Česko se škola oficiálně nezaregistrovala.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru