Chomutovsko – Lidem v Klášterci a Kadani teče z kohoutků zapáchající voda. Stěžující si na to na sociálních sítí, kde vyjadřují obavy, zda je taková voda vůbec pitná. Společnost Severočeské vodovody a kanalizace uklidňuje, že voda je nezávadná a zápach, který se má objevovat až po jejím zahřátí, je přírodního původu.

Problémy se zapáchající vodou mají domácnosti, které ji odebírají z úpravny vody v Hradišti. Podle lidí je voda nepříjemně cítit po bahně. „Voda doslova smrdí, ať je teplá nebo studená, a pít se nedá ani převařená. Ta chuť je ukrutná. Nedá se v ní ani koupat,“ stěžuje si na facebooku žena z Kadaně. „Pít se to nedá. Lidé v mém okolí mají kožní problémy od chvíle, kdy voda začala zapáchat, takže o zdravotní nezávadnosti nemůže být řeč,“ píše pro změnu muž z Klášterce.

Vodaři se nepříjemnou situaci snaží řešit různými technologickými a provozním opatřeními. Zároveň uklidňují občany, že voda je i přes zápach zdravotně nezávadná. Ukázalo to hned několik rozborů. „V posledních dvou týdnech bylo provedeno 47 mimořádných rozborů počínaje kontrolou surové vody v nádrži, na úpravně vody a v distribuční síti. Výsledky všech provedených rozborů odpovídají limitům platné legislativy,“ uvádí mluvčí společnosti Severočeské vodovody a kanalizace Iveta Kardianová s tím, že byly prověřeny a zkontrolovány též všechny technologické stupně úpravy vody. Ani při těchto kontrolách nebyly zjištěny závady.

Obyvatelé Kadaně a Klášterce nicméně s vyjádřením společnosti spokojeni nejsou. „Takže po rybníku bude "vonět" a chutnat dál, ale je to vlastně v pořádku,“ komentuje to jeden z diskutujících na facebooku. Někteří problém berou s humorem. „Že by nový léčebný pramen? Tak vodu s příchutí hlíny nemá ani Mattoni.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru