Kadaň - Babety, zalehávačky, krosky, endura, legendární Harleye. Stovky a stovky motorkářů přijely se svými stroji v sobotu do Kadaně, kde vyznavači jedné stopy zahájili sezonu. Jako vždy jim požehnal místní farář, otec Josef Čermák.

Hlavní kadaňské náměstí bylo motorek v sobotu plné. V samém centru byl kvůli nim i zastaven provoz. Žádná další vozidla už by se tam prostě nevešla. Ještě netradičnější byl pohled do kostela. Bohoslužbu věnoval otec Josef Čermák právě motorkářům. Muži a ženy v kožených oblecích, kombinézách a s přilbami na kolenou si vyslechli jeho slova.

„Ochraňuj všechny, kteří budou používat dopravní prostředky, které jsou na tomto náměstí," pronesl Josef Čermák před zaplněnými lavicemi. Vzpomněl na všechny, kteří vloni přišli na motocyklech o život, a vyzval přítomné, aby jezdili tak, aby vždy dojeli oni, i ti druzí. „Silnice jsou pro všechny," popřál motorkářům hodně štěstí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru