Díky Rodinnému zápolení Chomutov vyhrál v soutěži Obec přátelská rodině. Získá více než milionovou finanční odměnu
Chomutov je již od roku 2011 pořadatelem tradiční soutěže pro rodiny s dětmi Rodinné zápolení. Maskoty této soutěže jsou dětmi oblíbená koza Róza a její mladší bráška kozlík Rozmarýnek.
Chomutov

Chomutov - Chomutov zvítězil v soutěži Obec přátelská rodině se svým dlouholetým projektem Rodinné zápolení. S vítězstvím je spjata i finanční odměna, která poputuje do rozpočtu oblíbené celoroční rodinné soutěže.

 

Rodinné zápolení je celoroční soutěž pro rodiny, do které se mohou přihlásit jak Chomutované, tak obyvatelé z regionu. Pro rodinné týmy město pořádá zhruba patnáct akcí plných dobrodružství a poznání. Registrované rodiny se akcí, při kterých plní drobné zajímavé úkoly, zúčastňují zdarma. Týmy, které splní většinu úkolů, postupují do závěrečného losování o hodnotné ceny.

Rodiny při soutěžních kolech objevují nejen památky a krásy Chomutova, ale získávají řadu vědomostí a dovedností. “Poznávali jsme komiksy, život Sherlocka Holmese i Karla IV, učili se výtvarné i rukodělné techniky, například keramiku, práci se dřevem a malovali jsme v přírodě,” popisuje organizátorka Rodinného zápolení Zuzana Šťastná.

 

První místo v kategorii měst mezi 10 – 50 tisíci obyvateli Chomutovu přinese do rozpočtu na pořádání Rodinného zápolení jeden a půl milionu korun. “Rodiny zápolí už osm let a za projektem je obrovské množství práce. Získání prvního místa je odměnou nejen pro organizátory ale i pro soutěžní týmy, které neváhají několik víkendových dnů trávit spolu,” říká náměstek primátora David Dinda.

Město bylo v soutěži Obec přátelská rodině úspěšná i v roce 2013. “Za získané prostředky město vybudovalo rodinné centrum Rozmarýn, které vzniklo v městském parku v objektu bývalé správy. Centrum se postupně rozrostlo o dětské i psí hřiště, byl opraven nedaleký altán,” říká náměstek primátora Jan Mareš. Rozmarýn si za dobu své existence našel řadu pravidelných i náhodných návštěvníků, pro které organizuje kulturní, sportovní a dětské akce či workshopy.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru