Velké kontroly náklaďáků a autobusů. Spousta řidičů jela s vozidly v nevyhovujícím technickém stavu
Ilustrační foto Zdroj: Policie ČR
Chomutov

Chomutov – V Ústeckém kraji probíhala v tomto týdnu velká dopravně - bezpečnostní akce, která byla zaměřená hlavně na kontrolu nákladní dopravy a autobusů. Policisté kontrolovali dodržování doby řízení a odpočinku, předepsané doklady, technický stav vozidel a dodržování dohody AETR. Nejčastějším prohřeškem byl nevyhovující technický stav vozidel.

Kontrolou prošlo v kraji téměř tři sta vozidel, z toho na Chomutovsku 44. Na Chomutovsku policisté zjistili celkem 18 přestupků v dopravě. V nevyhovujícím stavu bylo 9 vozidel, 1 řidič nedodržel bezpečnostní přestávku a dobu jízdy. “Dechové zkoušky na alkohol, které jsou součástí prováděných kontrol, byly na Chomutovsku negativní,” doplnila policejní mluvčí Marie Pivková. 

 Všechny přestupky policisté na místě vyřešili uložením blokových pokut v celkové výši 6 300 korun.

V celém Ústeckém kraji policisté v průběhu dopravně - bezpečností akce zkontrolovali 298 vozidel a zjistili celkem 141 přestupků. Řidičům uložili 109 blokových pokut v celkové výši 60 700 korun. Správním orgánům obcí bylo oznámeno 32 závažnějších přestupků.

Nejčastějším prohřeškem byl též nevyhovující technický stav vozidel, a to ve 36 případech. Ve 23 případech policisté zaznamenali rychlou jízdu a ve 20 případech pokutovali nepoužití bezpečnostních pásů. Porušení silničního zákona řešili policisté v 15 případech, v 8 případech pak překročení hmotnosti vozidla. Čtyři řidiči nedodrželi bezpečnostní přestávky a doby jízdy, mezinárodní dohoda AETR byla porušena ve 2 případech.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru