O víkendu se na Chomutovsku rozzáří vánoční stromy. Přinášíme přehled těch největších adventních akcí
Rozsvícený vánoční strom na náměstí v Chomutově. Ilustrační foto. Zdroj: město Chomutov
Chomutov

Chomutovsko – Nadcházející víkend bude ve znamení začínajícího adventu. Na řadě míst Chomutovska se slavnostně rozzáří výzdoba a rozsvítí vánoční stromky.

V Chomutově začínají v neděli 2. prosince Chomutovské Vánoce. Po celý den budou ve městě vánoční trhy, v podvečer pak koncerty, slavnostně se rozsvítí stromeček a výzdoba města, vše zakončí ohňostroj.

Chomutovské Vánoce s Danielem Hůlkou

Na adventní trhy můžete do centra Chomutova vyrazit v neděli od 10.00 do 19.00 hodin. Prodávat se bude vánoční zboží, svařáček a jiné dobrůtky. Na náměstí najdete třeba i Ježíškovu poštu. V 16.30 hodin začnou vánoční koncerty. Zazpívá Daniel Hůlky a Kamila Nývltová s pěveckým sborem Comodo. Koncert je naplánovaný zhruba na 40 minut, poté bude následovat rozsvícení vánočního stromu a ohňostroj.

V galerii Špejchar můžete od 13.00 do 16.00 hodin navštívit Čertovské sklepy. Od 18.00 hodin bude 1. adventní koncert v kostele sv. Ignáce.

Klášterecké Vánoce v zámeckém parku

V neděli se do vánočního naladí také Klášterec nad Ohří. Rozsvícení vánočního stromu a další doprovodné akce se tentokrát uskuteční v areálu zámku a zámeckého parku. Začíná se ve 14 hodin, na hlavním jevišti pro vás bude připravené vystoupení folkové skupiny Lístek, dále pásmo dětských písniček Culinka pro děti, v 15:30 v renesančním sále vystoupí DS Klas s hrou Betlém, na jevišti pak Zbyněk Drda představí nové vánoční CD a v 17 hodin vystoupí hudební divadlo Hnedle vedle. V 18 hodin bude následovat proslov starosty a nakonec tradiční ohňostroj.

V galerii Kryt se opět uskuteční vánoční tvůrčí dílny pro veřejnost pod vedením Ireny Hofhans. Součástí rozsvícení stromu bude stánkový prodej, na nádvoří zámku budou vánoční řemesla a ukázky zvyků, vánoční kvíz, Ježíškova pošta, zvonička štěstí a betlém.

Advent v Kadani s anděly

V sobotu 1. prosince začíná Advent v Kadani. Adventní trhy se budou i letos konat na Mírovém náměstí. Sobotní program začíná už v 10.00 hodin. Těšit se můžete na ukázky tradičních řemesel a zvyků, divadlo nebo zvířátka z Betléma. Zazpívají pěvecké sbory a několikrát vystoupí andělé na chůdách. V podvečer bude ohňová šou, rozsvítí se první svíce na adventním věnci, vánoční stromek a nebude chybět ani ohňostroj.

Od 16.30 hodin bude ve Františkánském klášteře bohoslužbou slova s tradičními adventními písněmi a žehnáním adventních věnců – lze si přinést i vlastní.

Krampus ve Vejprtech

Vánoční strom se v sobotu v 17.00 hodin slavnostně rozsvítí třeba i ve Vejprtech. Předvánoční náladu zajistí od 16.00 hodin děti z vejprtské základní a mateřské a Základní umělecké školy Vejprty. Na rozsvícení stromku dorazí i Krampus čerti. Vystoupit by měli po sedmnácté hodině.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru