Terárium v zooparku bude do poloviny února zavřené
Terária v chomutovském zooparku. Ilustrační foto: Josef Dušek
Chomutov

Chomutov - Terárium v chomutovském zooparku bude do poloviny února zavřené. Zvířata uvnitř totiž potřebují zimní klid.

Stále návštěvníky to sice nepřekvapí, ale zoopark přesto raději upozorňuje, že se lidé v zimních měsících nedostanou do terária, které je v areálu dětské zoo. Ošetřovatelé všechna zvířata uvnitř zazimovali, stejně jako každý rok. Terária mají vypnutá světla a je v nich listí, do kterého se mohou zvířata zahrabat.

„Podle druhu zvířat udržujeme v teráriích také určitou teplotu. Někde jsou to třeba jen čtyři stupně, u afrických druhů kolem osmnácti,“ dodává terarista Jaroslav Zelinka. I to je jeden z důvodů, proč jsou dveře pro návštěvníky zamčené. Studený vzduch zvenku by nastavené teploty narušoval.

Plazi a obojživelníci v teráriu potřebují několik týdnů klid, aby nabrali síly na začátek jara a následné rozmnožování. Bez odpočinku by se totiž do páření zrovna nehrnuli. „První zvířata začneme probouzet v polovině února, i když některým to může pár dní trvat, než procitnou úplně a ukáží se návštěvníkům,“ dodává Zelinka.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru