Co bude dál s rozkopanou Dvořákovou ulicí? Město odpovídá na čtyři nejčastější dotazy občanů
Přestože město nechává rekonstruovanou část Dvořákovy ulice v Jirkově i přes zimu průjezdnou, doporučuje ji objíždět. Zdroj: město Jirkkov
Chomutov

Jirkov - Přestože město nechává rekonstruovanou část Dvořákovy ulice v Jirkově i přes zimu průjezdnou, doporučuje ji objíždět. Stále jde o stavbu a stav vozovky tomu odpovídá. Na radnici se v poslední době sešlo ohledně rekonstrukce hned několik dotazů od občanů. Město se proto k této problematice oficiálně vyjádřilo na svých webových stránkách.

Jirkované se ptali hlavně na průběh rekonstrukce Dvořákovy ulice. Někteří dali najevo svou nespokojenost se stavem vozovky v úseku mezi kruhovým objezdem a Novými Ervěnicemi, který se bude rekonstruovat letos na jaře. Tady jsou odpovědi na čtyři nejčastější a zásadní dotazy:

Jak bude pokračovat rekonstrukce Dvořákovy ulice?

V letošním roce ji město dokončí. Dojde především na přestavbu křižovatky na kraji Nových Ervěnic, kde bude kruhový objezd. Přestavba křižovatky bude trvat od dubna do června. V červnu by zároveň měla celá rekonstrukce započatá již v roce 2017 skončit. Celkové náklady na všechny etapy činí 42,4 milionu korun.

Bude znovu nějaká dopravní uzavírka?

Ano, bude. Po dobu výstavbu kruhového objezdu (duben - červen) bude tato část Dvořákovy ulice kompletně uzavřená. Uzavírky se využije také k opravě mostu přes Bílinu, vedle něhož je plánovaná cyklostezka vedoucí pod silnicí.

Proč se nedá neupravená část vozovky alespoň trochu do pořádku?

Řidiči (i chodci) si musí uvědomit, že jde stále o stavbu, takže se pohybují na staveništi. Upozorňují na to značky, je tu omezená rychlost. Díry ve vozovce firma vždy jednou za tři dny vysypává a zahutňuje asfaltovým recyklátem, ale kola aut ho vždy znovu vymílají. Položit asfaltový povrch by nemělo smysl, protože v dotčeném úseku se na jaře plánují zemní práce, takže by se musel zase odstraňovat.

Neprotahuje firma stavbu schválně, aby co nejvíc vydělala?

Ne. Na akci je uzavřená řádná smlouva o dílo, kde jsou uvedeny podmínky a termín dokončení je červen letošního roku. Takže není pravda, že čím déle se stavba provádí, tím se navyšuje cena díla.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru