Blahopřejeme! Chomutovská plavkyně Simona Kubová zvítězila na silně obsazeném mítinku v Lucemburku
Simona Kubová zvítězila na silně obsazeném mítinku v Lucemburku. 2x foto: Vratislav Dvořák
Chomutov

Chomutov - Kvalitními výkony vstoupila do roku 2019 Simona Kubová, která ovládla hned svůj první závod. Na mítinku do Lucemburku, kam zavítala většina plaveckých hvězd současnosti, získala jednu zlatou a jednu bronzovou medaili.

Prvním závodem v sezoně byla pro Simonu Kubovou její nejoblíbenější disciplína 100 metrů znak a z rozplaveb postoupila z prvního místa (1:00,92). Ve finále si pak jen mírně pohoršila na 1:00,99 a i to stačilo na obhájení pozice z rozplaveb, kterou těsně uhájila před Britkou Georgiou Davies. Nechala za sebou i jména jako Sarah Sjöström nebo Katinka Hosszú.

0702plavkyne2

Na poloviční distanci doplavala ve finále na třetím místě v čase 28,37 a opět porazila švédsko-maďarskou dvojici světových rekordmanek v několika disciplínách. Doplňkově pak plavala ještě 50 metrů kraul, kde obsadila čtvrté místo v B-finále a celkově tak doplavala čtrnáctá.

(autor: Vratislav Dvořák)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru