Město Jirkov přidalo peníze na podporu místních organizací a akcí
Město Jirkov přidalo peníze na podporu místních organizací a akcí. Foto: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Více než tři čtvrtě milionu rozdělí jirkovská radnice mezi místní organizace a spolky. Z pravidelného dotačního programu podporuje jejich činnost i jednotlivé projekty. Letos do něj město nalilo o sto padesát tisíc korun více.

Zatímco dříve město z programu rozdělovalo 650 tisíc korun, letos to bude 800 tisíc korun. „V našem městě působí řada aktivních spolků a sdružení, které si zaslouží, abychom je podporovali,“ podotkla k navýšení sumy místostarostka Dana Jurštaková.

O dotace mohou žádat organizace, které působí na území města v oblasti výchovy, kultury, zdravotnictví, sociální oblasti a podobně. Příspěvky jsou určené buď na celoroční činnost nebo na konkrétní akce a projekty.

Z tohoto programu město pravidelně podporuje například místní skauty, turistický oddíl, Archu 777 a spoustu dalších. Žádosti bude možné podávat od 7. března.

Schválen byl také dotační program na podporu sportu. Pro něj zastupitelé vyčlenili z rozpočtu 3,6 milionu korun, z toho 300 tisíc je mimořádná dotace určená vždy střídavě pro jeden klub.

I v tomto případě je podpora vyšší než v minulých letech. Loni město dodatečně rozdělilo mezi sportovní kluby milion korun, nakonec se rozhodlo toto navýšení zařadit do programu natrvalo.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru