Velké kontroly náklaďáků a autobusů na Chomutovsku nedopadly dobře. Jeden řidič byl dokonce opilý!
Ilustrační foto Zdroj: archiv PČR
Chomutov

Chomutovsko – V minulém týdnu probíhala na silnicích celorepubliková dopravně-bezpečnostní akce v rámci mezinárodní organizace TISPOL. Do této akce se dva dny zapojili také chomutovští dopravní policisté. Zaměřili se na kontrolu nákladní a autobusové dopravy.

Během časově náročných kontrol prošlo rukama policistům celkem 33 vozidel, u kterých zjistili 15 porušení dopravních předpisů. Například 4 řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost, nevyhovující technický stav mělo 6 vozidel. Jeden z profesionálních řidičů byl dokonce pod vlivem alkoholu. Policejní kontrole se nevyhnuly ani 3 autobusy. 

Organizace TISPOL představuje síť evropských dopravních policií, která si klade za cíl zlepšit bezpečnost silničního provozu a vynutitelnost práva na silnicích. Její hlavní prioritou je snížení počtu vážně zraněných a usmrcených osob na evropských silnicích.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru