Téměř sisyfovská práce. Strážníci a zdravotníci sbírají denně opilé bezdomovce. Někteří jsou i agresivní
Opilí bezdomovci. Zdroj: Měp Kadaň
Chomutov

Kadaň - Téměř denně sbírají kadaňští strážníci v ulicích opilé bezdomovce. Některé z nich už velmi dobře znají. Často k nim musejí volat i záchranku.

Naposledy hlídka městské policie zasahovala například v půl třetí dopoledne v ulici Jana Švermy, kde se na zemi povalovali dva muži, zjevně pod vlivem alkoholu. Dvojice navíc slovně napadala kolemjdoucí.

Strážníci na místě zjistili, že se jedná opět o muže, kteří je zaměstnávají skoro každý den. Zvláště jeden z dvojice, kterému pomáhali už předchozí den, aby se vůbec postavil na nohy. Musela k němu být přivolána také záchranka. Pro zdravotníky je tento opilec už bohužel též známý pacient. Záchranáři s ním měli co do činění i den předtím, navíc se choval ještě tak agresivně, že při jeho převozu do nemocnice byla potřeba asistence městské policie.

Sbírání opilců v ulicích města a následná péče o ně tak bohužel denně zaměstnává spoustu lidí, kteří by mohli být u jiných a závažnějších případů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru