Jirkované, připravte se na komplikace v dopravě. Část Dvořákovy ulice se na několik měsíců uzavře
Dvořákova ulice. Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov – Obyvatelé Jirkova se musí připravit na další komplikace v dopravě. Od 1. dubna se totiž bude rekonstruovat další část Dvořákovy ulice. Na čtvrt roku se tak zcela uzavře - pro řidiče i chodce - úsek od benzinky až po křižovatku na okraji Nových Ervěnic. Informuje o tom jirkovská radnice. 

Právě na této křižovatce ulic Dvořákova – Palackého – Ervěnická se začne budovat kruhový objezd. A navazovat budou další dvě stavby. Stavaři budou zároveň ve Dvořákově ulici pod benzinkou rekonstruovat most přes Bílinu a těsně vedle něj budovat podjezd pro cyklisty, který povede pod silnicí. Podjezd naváže na cyklostezku z Olejomlýnského parku a vyústí na druhé straně pod čerpací stanicí.

„Čtyři metry hluboký výkop o rozměrech 12x6 metrů způsobí, že se úsek v místě stávajícího mostu stane pro lidi neprůchodný,“ upozorňuje Michal Schilinger, asistent stavbyvedoucího z firmy Herkul, která rekonstrukci Dvořákovy ulice provádí.

Doprava se povede po objízdných trasách, a to včetně MHD. Radnice o konkrétních objížďkách bude včas informovat. „Ze strany od nové okružní křižovatky nad Tescem se motoristé dostanou pouze k čerpací stanici a hasiči do svého areálu. Dále už bude komunikace uzavřena a stejně tak i chodníky,“ zdůrazňuje Schilinger.

„Úpravy provozu v Dvořákově ulici jsou nastavené od 1. dubna do 31. července, i když se předpokládá, že samotná stavební činnost bude hotová už do konce června,“ říká Martina Cermanová z odboru majetku města a útvaru investic. Podle Schilingera je to proto, kdyby se dokončení stavby zpozdilo kvůli nějaké nepředvídatelné okolnosti.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru