Máme se bát spalniček? Hygienici řekli, jak se toto vysoce nakažlivé onemocnění vyskytuje u nás v kraji
Ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj - Spalničky se šíří Českou republikou. Nejvíce nemocných je v Praze. Krajská hygienická stanice informovala, jak se toto vysoce nakažlivé onemocnění vyskytuje v Ústeckém kraji.

Od začátku roku 2019 byly na území Ústeckého kraje hlášeny 4 případy potvrzených spalniček (2 onemocnění v lednu, 1 v únoru a 1 onemocnění v březnu). Ve všech 4 případech onemocněly dospělé osoby. Ve 3 případech k nákaze došlo pravděpodobně mimo území Ústeckého kraje - jednalo se o osoby s častými pobyty v Praze.

V 18. týdnu (29. 4. - 5. 5.) nebyl v Ústeckém kraji hlášen žádný nový potvrzený případ spalniček.

Alarmující je naopak situace v Praze. Tady hygienici evidují k 3. květnu rovných 155 laboratorně potvrzených nemocných. V 18. kalendářním týdnu se počet nových případů onemocnění spalničkami zvýšil o šest. Za celý loňský rok v Praze přitom spalničkami onemocnělo 103 lidí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru