Neuvěřitelné! Ve Spořicích se podařilo najít 160 nových dárců kostní dřeně. Jsou šancí nejen pro patnáctiletého Matěje
Do Českého registru dárců krvetvorných buněk se zapsala více než desítka policistů obvodního oddělení Chomutov – město. Zdroj: Policie ČR
Chomutov

Spořice - Ve Spořicích se 4. května konal nábor nových dárců do Českého registru dárců kostní dřeně. Akce byla více než úspěšná, celkem se nakonec podařilo najít neuvěřitelných 160 nových dárců. Všichni vyslyšeli výzvu, aby přišli darovat krev a tím pomohli najít vhodného dárce kostní dřeně pro Matěje, kterému byla ve třinácti letech diagnostikována rakovina krve.

Matěj je odmalička milovníkem fotbalu, jako jeho otec. Stejně jako na hřišti nic nevzdává a se zákeřnou nemocí bojuje ze všech sil. Je však jasné, že sám na ni nestačí. Sto šedesát nových dárců, které se podařilo získat do registru ve Spořicích, je tak nadějí nejen pro Matěje, ale pro všechny nemocné, kteří potřebují transplantaci kostní dřeně.

Odběry krve ve Spořicích probíhaly v pečovatelském domě za přítomnosti odborníků z pražského IKEMu. Už během první hodiny sem dorazilo přes 50 zájemců a bylo přijato 30 dárců. Nakonec se podařilo najít 160 nových dárců. Do registru se zapsala i více než desítka policistů obvodního oddělení Chomutov - město.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru