Červen na chomutovských silnicích se obešel bez tragické havárie, 34 lidí se zranilo
Nehoda z prvního června. Na silnice číslo 225 u odbočka za Pětipsy narazilo osobní auto do stromu. Zdroj: Hasiči Kadaň
Chomutov

Chomutovsko - Za měsíc červen řešili policisté na Chomutovsku celkem 117 dopravních nehod, což je o jednu nehodu více než za stejné období loňského roku. Při nehodách naštěstí nikdo nezemřel, na rozdíl od června roku 2018, kdy byla usmrcena jedna osoba.

Těžce zraněni byli letos v červnu při bouračkách tři lidé (2018 - 7 lidí), třicet jedna jich bylo zraněno lehce (2018 – 22 lidí).

Celková škoda na vozidlech byla vyčíslena na částku přesahující 5,5 milionu korun. Více než 33 tisíc korun zaplatili v červnu viníci na pokutách.

Nejčastější příčinou nehod ze strany řidičů byl nesprávný způsob jízdy (70 případů), následován nedáním přednosti v jízdě (12 případů) a nepřiměřenou rychlostí (9 případů). Ve dvou případech byla na vině technická závada, čtyřikrát bylo zjištěno požití alkoholu.

Dvacet jedna nehod bylo zaviněno zvěří. Většina nehod se stala na místních komunikacích a silnicích III. třídy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru