OBRAZEM: Nová turistická atrakce v Jirkově? Město může odkoupit cirkusovou maringotku Karla Kludského
Městu Jirkov se naskytla možnost získat unikátní turistickou atrakci - salonní vůz nejslavnějšího obyvatele Jirkova, principála Karla Kludského. Foto: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Městu Jirkov se naskytla možnost získat unikátní turistickou atrakci - salonní vůz nejslavnějšího obyvatele Jirkova, principála Karla Kludského.

Kdysi luxusně zařízenou cirkusovou maringotku z roku 1926, v níž Kludský přebýval, vlastní soukromý majitel z Prahy, který ji má bezmála 40 let na zahradě. Jirkovu ji nyní nabízí ke koupi. „Město si musí nejprve nechat zpracovat znalecký posudek, a pokud by jednalo o nákupu, bude to na zvážení zastupitelstva. Určitě je totiž nutné počítat s další investicí do zrestaurování vozu,“ poznamenává starostka Darina Kováčová.

V maringotce je zachovaný původní vestavěný novobarokní nábytek, sestává z několika místností a má výsuvnou terasu. Podle vedení radnice by salonní vůz mohl stát například u Kludského vily a sloužit k návštěvnickým prohlídkám.

foto

0509kludsky1

0509kludsky2

0509kludsky10

0509kludsky3

0509kludsky13

0509kludsky67

0509kludsky45

Takto dnes Kludského obytná maringotka vypadá. 7x foto: Město Jirkov

0509kludsky8

0509kludsky9

Maringotka z dob, kdy ji vlastnil Karel Kludský. 2x foto: město Jirkov

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru