Za třicet korun k lékaři nebo za přáteli: V Jirkově začne jezdit Senior taxi. Zatím jen na zkoušku
V Chomutově začala jezdit speciální SoS doprava před rokem. Foto zdroj: Město Chomutov
Chomutov

Jirkov - Jirkov využije nabídku organizace Sociální služby Chomutov a od počátku října do konce roku pilotně vyzkouší službu SoS dopravy (Senior taxi). Služba se tedy týká i jirkovských seniorů starších 70 let a zdravotně postižených od jednoho roku věku včetně doprovodu.

Město poté vyhodnotí zájem o tento druh dopravy a rozhodne se, zda má smysl ji využívat i nadále. Služba na území Jirkova a Chomutova usnadní přepravu občanů hlavně k lékařům, na úřady, do knihovny, do škol, na hřbitov a podobně. Když bude volná kapacita, může sloužit i pro společenské účely. Zájemce o dopravu musí předložit řidiči k nahlédnutí občanský průkaz nebo legitimaci zdravotně postižené osoby - TP, ZTP či ZTP/P. Dopravu zajišťuje profesionální řidič Sociálních služeb Chomutov autem této organizace.

Provozní doba je ve všední dny od 7 do 15 hodin. Dopravu lze objednat předem na dispečinku (telefon 722 501 669 včetně SMS objednání) nebo ji žádat nárazově, když je volné vozidlo. U přepravy lidí na invalidním vozíku je nutné toto dojednat předem, je k tomu speciálně upravený automobil. Jízdné jedním směrem činí 30 korun za osobu (stejná částka je i při cestě zpět).

 

Nezávisle na tomto pilotním provozu probíhá v Jirkově dotazníkové šetření, které pomůže v případě zájmu nastavit podmínky pro další období. Elektronický formulář naleznete ZDE: Elektronický formulář k vyplnění

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru