OBRAZEM: Krev z mrazáku zmizela, po plísni ani památky. V restauraci na Chomutovsku se zase vaří
Mrazící zařízení před a po sanitaci. Foto: KHS Ústí nad Labem
Chomutov

Spořice - V pátek 20. září provedli zaměstnanci Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje kontrolu v provozovně Restaurace U Žida, která sídlí na adrese Chomutovská 155, Spořice. Kvůli otřesným podmínkám pro přípravu pokrmů museli restauraci zavřít.

V průběhu státního zdravotního dozoru byl zjištěn v kuchyni na podlaze výskyt trusu hlodavců i další nechutnosti (podrobněji píšeme ZDE). Proto bylo rozhodnuto o uzavření provozovny až do odstranění závad, dále byla nařízena sanitace celého provozu a likvidace zdravotně závadných potravin a pokrmů. Po odstranění závad musela provozovatelka písemně požádat o znovuotevření provozovny. Za zjištěné nedostatky byl provozovatelce uložen finanční postih.

O týden později byla v provozovně provedena opakovaná kontrola na základě písemné žádosti provozovatelky o znovuotevření provozu. "Kontrolou bylo zjištěno, že byla provedena sanitace celé provozovny včetně podlah, stěn, stropů, svítidel, oken, dveří, gastrozařízení a vybavení kuchyně i skladů potravin. Poškozené stěny byly opraveny a sanovány. V kuchyni bylo instalováno umyvadlo k osobní hygieně. Byla vybudována šatna pro zaměstnance a úklidový kout. Byla provedena speciální ochranná deratizace odbornou firmou. Závadné potraviny byly zlikvidovány odbornou firmou, což bylo doloženo písemně." stojí ve zprávě krajských hygieniků.

Vzhledem k odstranění nedostatků byla od pátku 27. září obnovena činnost stravovacího provozu.

foto

0110khs2

0110khs3

0110khs5

0110khs1

0110hygienici1

0110hygienici2

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru