OBRAZEM: Děti využily toho, že fouká a na louce pouštěly draky
6x foto: MŠ Hora Sv. Šebestiána
Chomutov

Chomutovsko - I když už silný vítr přes noc zeslábl, na horách stále ještě pořádně fouká. Toho využily děti z mateřské školky Hora Sv. Šebestiána na Chomutovsku a vyrazily ven pouštět draky.

Pod vedením paní učitelek si tak každý mohl létajícího draka na chvíli zkusit ovládat. Všechny pouštění draků moc bavilo a nikomu se nechtělo do školky vrátit.

Víte, kde se poprvé objevil létající papírový drak?

První zmínky o jejich pouštění jsou z Číny, ze čtvrtého tisíciletí před naším letopočtem. Legendy říkají, že drak byl takovým prostředníkem mezi bohy a lidmi. Někde je lidé využívali k zastrašení nepřítele a k zahnání bouře mračen. Odtud se později tento rituál dostal do Japonska. V Evropě pouštění draků bylo a je především zábavou pro děti a jejich rodiče.

Zatímco dříve děti vyráběly hlavně draky z papíru a dřívek, dnes už jsou prakticky z čehokoliv – papíru, plastu, husté tkaniny. Změnil se i jejich tvar. Naši dědečkové pouštěli hlavně draky kosočtvercové. Dnes mají tvary různé, dokonce jsou i trojrozměrné.

foto

0110drak2

0110drak3

0110drak4

0110drak5

0110drak6

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru