Muž se zbraní v ruce mířil na projíždějící auta, dokonce dvakrát vystřelil!
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Minulý týden ve středu přijali policisté neobvyklé oznámení. Podle svědků se měl večer na Chomutovsku pohybovat muž se střelnou zbraní a ohrožovat s ní řidiče vozidel.

Policisté se vydali po muži pátrat, na udaném místě se však dotyčný již nenacházel. Dopadnout se ho podařilo další den. "Ve čtvrtek v odpoledních hodinách byl zadržen 37letý muž z Chomutovska, který byl umístěn do cely. Následující den si vyslechl obvinění se spáchání trestných činů nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Těch se měl dopustit již zmíněným ohrožováním projíždějících vozidel zbraní, mířením na řidiče a dokonce i dvěma výstřely. Ty naštěstí nesměřovaly proti žádným osobám, ale pouze do vzduchu," popsala incident policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Nikdo tedy nebyl v důsledku tohoto jednání zraněn.

Po zadržení muže zajistili policisté i zbraň. Bylo zjištěno, že se nejedná o střelnou zbraň, ale o expanzní zbraň. Kromě ní byl zajištěn i nůž, který měl mít podezřelý v době jednání také u sebe. "Vyšetřovatel po zahájení trestního stíhání podal podnět ke vzetí do vazby, který akceptoval státní zástupce i soudce. V sobotu byl tedy obviněný převezen do vazební věznice. Za spáchání uvedených trestných činů hrozí dotyčnému u soudu až tříletý trest za mřížemi. Důvodem je skutečnost, že za výtržnosti na veřejnosti byl muž v nedávné době odsouzen. Kromě toho se trestného činu nebezpečného vyhrožování měl dopustit se zbraní. Tato okolnost také podmiňuje použití vyšší trestní sazby v případě odsouzení," doplnila Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru