Vymalovali, umyli podlahu a můžou znovu vařit. Čínské bistro v Chomutově je opět v provozu
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - V úterý 1. října provedli zaměstnanci Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje kontrolu v provozovně Asijské bistro, které sídlí na adrese 28. října 1036/11, v Chomutově.

Kontrolou bylo zjištěno, že ve stravovací provozovně nebyla zásadním způsobem dodržována provozní hygiena ani nebyla prováděna dostatečná sanitace provozu, především zařízení a provozního náčiní (podrobně jsme psali zde).

Proto bylo rozhodnuto o pozastavení činnosti spočívající v přípravě, výrobě a podávání teplých pokrmů až do odstranění závad. Zároveň byla nařízena sanitace k zajištění čistoty a dezinfekce zařízení a vybavení výše uvedené provozovny, neboť současný stav mohl vést k ohrožení či poškození veřejného zdraví.

Při opakovaném státním zdravotním dozoru v pátek 4. října bylo zjištěno, že byla provedena sanitace celé provozovny. "Byla provedena výmalba, sanitace podlah, stěn i veškerého zařízení přicházejícího do styku s potravinami. Nebyly zjištěny potraviny jiné než bezpečné. V kuchyni bylo instalováno umyvadlo na mytí rukou, byla vyčleněna šatna pro zaměstnance. Provozovna je udržována v čistotě a řádném stavu. Stavebně technické závady byly odstraněny," uvádějí hygienici v závěrečné zprávě.

Nedostatky zjištěné při předcházející kontrole byly odstraněny, proto byl obnoven výkon činnosti spočívající v přípravě, výrobě a podávání teplých pokrmů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru