Řidiči, zpomalte! Na Palackého jsou od rána dva nové radary
V Palackého ulici v Chomutově jsou dva nové radary. Foto: Redakce
Chomutov

Chomutov - Řidiči, pozor v centru! V Palackého ulici v Chomutově byly dnes (úterý 8. října) nainstalovány dva nové radary měřící rychlost jedoucích vozidel. Palackého ulice je totiž dalším úsekem ve městě, kde se často překračuje nejvyšší povolená rychlost.

Nové radary zatím běží ve zkušebním provozu. Kdy přejdou do ostrého, se zatím neví. "Na termínu se musí dohodnout vedení města spolu s městskou policií," potvrdila tisková mluvčí města Chomutova Denisa Špeilová.

V březnu letošního roku přibyly nové radary v ulicích Písečná a Blatenská. Tyto lokality byly vybrány po testování přibližně třiceti různých míst po městě, kde městská policie naměřila největší množství přestupků v podobě překročení nejvyšší povolené rychlosti. Jen za tři měsíce zaznamenaly radary přes třicet tisíc prohřešků!

Kolem chomutovských radarů se na jaře na sociálních sítích rozpoutaly poměrně živé diskuse. Někteří lidé si stěžovali, že jim dorazila vysoká pokuta, a přitom překročili rychlost jen o pár kilometrů. Podle vedení Chomutova to ale není možné. Radary totiž počítají s určitou tolerancí, takže když jedete rychleji jen o čtyři, pět či šest kilometrů za hodinu, tak vás určitě nezměří.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru