Chomutov podporuje aktivity občanů, z rozpočtu vyčlenil až 44 milionů
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov – Město Chomutov vyhlásilo nové dotační programy pro rok 2020 na podporu nekomerčních a obecně prospěšných činností občanů. Ze svého rozpočtu na to vyčlenilo 44,25 milionu Kč.

„Lidé si mohou zažádat o příspěvek na vlastní projekty v oblasti kultury, sportu, volnočasových aktivit, sociálních věcí ale i životního prostředí. Rádi podpoříme všechny smysluplné iniciativy místních občanů,“ řekl primátor statutárního města Chomutova Marek Hrabáč.

O finanční podporu z městského rozpočtu lze žádat od 1. ledna 2020 prostřednictvím elektronických formulářů. Ty jsou k dispozici na webu města. „Mezi posuzovanými aspekty přijatých žádostí o poskytnutí dotace bude míra zapojení mládeže, seniorů a rodin s dětmi do plánovaných aktivit,“ prozradil ekonom města Jan Mareš a dodal, že nejbližší mezní termín pro podání žádosti je už 31. ledna 2020.

„Do posledního ledna může veřejnost žádat o příspěvek v rámci programů Kultura a kreativita, Regionální historie nebo Komunitní rozvoj. Do 10. února potom na činnosti z oblasti sociálních věcí. Na celoroční činnost sportovních klubů a volnočasové aktivity dětí a mládeže nebo na jednotlivé sportovní projekty či podporu talentované mládeže lze žádost zaslat do 14. února 2020,“ přiblížil ekonom.

Do 29. února 2020 může veřejnost zažádat o podporu akcí a aktivit spojených nejen s environmentálním vzděláváním, ale také s ochranou přírody či školstvím, výchovou a vzděláváním.

„Mimo rámec vyhlášených dotačních programů je možné podat individuální žádost také o neprogramovou dotaci, a to nejpozději do 31. října 2020,“ doplnil Mareš. Co se týče programu na obnovu městské památkové zóny, je rozdělen do dvou etap. V té první je možné zažádat do 31. května 2020, a to až o 200 tisíc korun, které pokryjí padesát procent výdajů.

Podrobné informace k jednotlivým dotačním programům naleznete zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru