V kláštereckém parku nechali umístit dalších deset ptačích budek. Ty první už mají své obyvatele
Další ptačí budky pro zámecký park. Foto zdroj: FB Město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Na podzim loňského roku byla provedena kontrola ptačích budek v zámeckém parku, které městu Klášterec nad Ohří poskytly Severočeské doly a.s. ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou v Praze a firmou Revitrans a.s.

Bylo zjištěno, že z 10 vyvěšených budek bylo 8 obsazených, své útočiště a prostor k zahnízdění tak nově nalezly různé druhy sýkorek a rehků. Úspěšný projekt chce samozřejmě město dále rozvíjet, a tak bylo do zámeckého parku na začátku února rozmístěno dalších 10 ptačích budek, které byly tentokrát rozvěšeny v západní části parku, převážně na mladších dřevinách s nedostatkem přirozených hnízdních dutin.

I tyto nové budky městu věnovaly výše uvedené společnosti, i tentokrát patří velké poděkování panu Františku Kroupovi, který vybral vhodné stromy a který ve spolupráci s firmou Klášterecká kyselka zajistil jejich instalaci. Zámecký park je součástí ptačí oblasti Doupovské hory a instalace ptačích budek je tak vhodnou aktivitou vedoucí k podpoře hnízdění ptáků, druhové biodiverzitě a zachování ekologických funkcí krajiny.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru