Z deníku strážníků: Žena nemohla na nohy, auta zničená od létajících popelnic a ukradené kolo
ilustrační foto. Zdroj: FB město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Na strážníky se obracejí občané nebo pracovníci různých institucí i s událostmi, které nepatří přímo do působnosti městské policie. Zajímavým dnem z tohoto pohledu bylo například pondělí 10. února.

Kolem 10. hodiny volala pracovnice pečovatelské služby, že mají v jednom bytě pečovatelského domu klientku, která sedí na zemi a nemůže na nohy. Strážníci pomohli ženu zvednout a uložit do postele.

V 11:30 přijali na služebně oznámení, že v Olejomlýnském parku vyvrátil silný vítr strom. Strážníci na místě ověřili pravdivost oznámení a informovali odpovědnou pracovnici na odboru majetku, která zajistila odstranění stromu.

Ve 12:30 přijali oznámení od pracovnice městské firmy Onza, že u hřbitova je vlivem větru vyvrácená dopravní značka. Strážník oznamovatelce poradil, která pracovnice odboru majetku má dopravní značení na starost.

Ve 12:45 telefonoval občan, který upozornil na další větrem vyvrácenou dopravní značku, tentokrát v ulici Pod přivaděčem. I v tomto případě strážník vyrozuměl pracovnici odboru majetku města.

Hned následující oznámení, a poté i několik dalších, se týkalo zaparkovaných aut, která byla poškozena popojíždějícími kontejnery na domovní odpad. Strážníci na místě oznámení prověřili a vyrozuměli pracovníka Krušnohorských služeb, jimž nádoby na odpad patří.

V 17:20 se na strážníky obrátili se žádostí o pomoc příslušníci z obvodního oddělení Policie ČR v Jirkově. Potřebovali prověřit oznámení o odcizeném jízdním kole.

Ve 20:00 se na strážníky obrátil operační důstojník Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje obsluhující tísňovou linku 158, že potřebuje prověřit oznámení o odstaveném vozidle, kterému měly být odcizeny registrační značky. Strážníci se takovým žádostem snaží vždy vyhovět a informace zjištěné na místě události předávají zpět na Policii ČR.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru