Třetina spojů FlixBusu mezi Mostem a Prahou bude začínat v Chomutově
Foto: FlixBus
Chomutov

Praha – V rámci nedělní změny vnitrostátních jízdních řádů přichází s řadou novinek na svých autobusových linkách také zelený dopravce FlixBus. Třetina spojů mezi Prahou a Mostem bude od neděle vyjíždět z Chomutova, což obyvatelům Mostu přinese rychlejší spojení s Prahou o 35 minut. Doposud vyjížděly všechny zelené autobusy z Mostu a doba cesty do Prahy trvala bezmála dvě hodiny.

Rychlejší spoje budou v Mostě na ulici Rudolická směrem do Prahy zastavovat od pondělí do pátku v 7:45, od pondělí do čtvrtku v 15:45, v pátek v 16:05, v sobotu v 10:15 a 17:15 a v neděli v 11:15 a 18:35 hodin. Spoje zastaví také na zastávce 1. náměstí v Mostě. V opačném směru budou expresy do Mostu odjíždět z Florence od pondělí do pátku v 11:20, od pondělí do čtvrtku v 18:20, v pátek v 18:50, v sobotu v 12:50 a 19:50 a v neděli v 13:50 a 20:45 hodin. Spoje podle nových jízdních řádů jsou již v prodeji v mobilní aplikaci a na webových stránkách dopravce.

„Na palubě autobusů FlixBus zůstávají v platnosti bezpečnostní opatření tak, abychom zajistili bezpečný provoz a chránili naše zákazníky i řidiče. V souladu s nařízením vlády by měly být roušky od 1. září znovu povinné i během meziměstské přepravy na celém území republiky. Na většině mezinárodních spojů FlixBusu tato povinnost nepřestala platit ani v létě,“ dodává Čmielová.

Roušky a dezinfekce rukou je základ, udržujte rozestupy, kde to jde

Již od jara jsou na dálkových autobusových spojích FlixBusu zavedená zvláštní bezpečnostní opatření. Nástup na palubu autobusu je umožněn pouze zadními dveřmi, u kterých je cestujícím k dispozici dezinfekce na ruce. Cestujícím je doporučeno cestovat s rouškou, od 1. září česká vláda plánuje zavést toto opatření u meziměstských autobusů jako povinné.

Samotné odbavení probíhá přes mobilní telefony a digitální snímač. Řidiči cestujícím připomínají nutnost dodržovat při nástupu do autobusu patřičné rozestupy. Dezinfekce a větrání vozidel po každé jízdě probíhá podle pokynů pro dezinfekci dle předpisů a nařízení Světové zdravotnické organizace.

Souhrn opatření má dopravce uveden na webových stránkách a cestující jej dostávají spolu s potvrzením rezervace jízdenky přes webové stránky nebo prostřednictvím mobilní aplikace. Společnost i tak nadále apeluje na samotné cestující, aby se vydali na cestu pouze ve výborném zdravotním stavu, dodržovali základní bezpečnostní opatření a hygienické návyky, aby tak během cesty chránili sebe i své okolí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru