První městskou akcí tohoto roku bude čtvrtý ročník Chomutovského půlmaratonu
Jeden z předchozích ročníků. Foto: archiv města Chomutova
Chomutov

Chomutov – I přes nepříznivé podmínky pro pořádání hromadných akcí v tomto roce se bude poslední srpnovou sobotu v Chomutově konat již čtvrtý ročník unikátního městského závodu. „Do poslední chvíle jsme si nebyli jisti, zda Chomutovský půlmaraton budeme moci uspořádat. Museli jsme omezit počet závodníků, abychom se vešli do limitů vládních nařízení. Z toho důvodu také již nebude možné provádět registrace na místě v den závodu, jak byli lidé zvyklí z předchozích ročníků,“ vysvětlil situaci náměstek primátora David Dinda.

Závod odstartuje v sobotu 29. srpna v 11 hodin z náměstí 1. máje a provede běžce nejen historickým centrem Chomutova, ale také Zooparkem, areálem Kamencového jezera nebo Bezručovo údolím. „Letos jsme stejně jako v předchozích letech výrazně nezasahovali do stávající podoby trati, pouze jsme doplnili další občerstvovací stanici v posledním úseku, kde už běžcům můžou docházet síly a osvěžení či povzbuzení jim přijde vhod,“ dodal Dinda. I přes limitovaný počet účastníků je o závod stále větší zájem a dostává se do širšího povědomí běžeckého světa. „Letos máme opět přes sedm stovek registrovaných běžců včetně téměř devadesáti štafetových týmů. Což při současné situaci považujeme za velký úspěch,“ uvedla organizátorka závodu Nikola Formanová s tím, že i letos přetrvává tradice mezinárodní účasti německých sousedů.

Kromě hlavního závodu, kterého je možné zúčastnit se jako jednotlivec či ve štafetě tří lidí, budou v mezičase na náměstí 1. máje probíhat tradiční dětské závody. „Dětský okruh povede jako obvykle kolem náměstí 1. máje a děti budou moci soutěžit rozdělené do věkových kategorií. Pro ta nejrychlejší dítka máme připravené speciální medaile,“ prozradila Zuzana Kroutilová vedoucí odboru vnějších vztahů a dodala, že účastnickou medaili obdrží každý závodník stejně jako občerstvení v průběhu celého závodu.

Letošní ročník Chomutovského půlmaratonu bude navíc věnován nadačnímu fondu Šance onkoláčkům. Všichni závodníci tak poběží pro malého Davida, který právě bojuje s akutní leukémií. „Chtěli jsme tradiční akci přidat nový rozměr a zároveň podpořit všechny bojovníky. Proto vznikla myšlenka ‚Půlmaraton pomáhá‘. Na náměstí bude umístěn samostatný charitativní stánek, kde budou lidé moci finančně přispět nadačnímu fondu nebo přímo Davidovi. Ten se pro letošní rok stane ambasadorem závodu, který také slavnostně odstartuje,“ přiblížil charitativní záměr závodu náměstek primátora David Dinda. V průběhu akce bude také probíhat nábor do registru dárců kostní dřeně.

Omezení v dopravě

Přestože při akci takových rozměrů není možné vyhnout se dopravním omezením napříč celým městem, snaží se organizátoři, aby omezení byla minimální. V nadcházejících dnech nás tedy čeká:

  • zákaz parkování na náměstí 1. máje dne 28. 08. od 15.00 hodin,
  • zákaz vjezdu na náměstí 1. máje dne 29. 08. od 7.00 hodin,
  • uzavřené ulice Jakoubka ze Stříbra, Nerudova, Ruská a Táboritská dne 29. 08. od 7.00 do 17.00 hodin,
  • uzavřena ulice Palackého dne 29. 08. od 11.00 do 11.10 hodin,
  • uzavřena silnice a cyklostezka v Bezručově údolí dne 29. 08. od 11.00 do 14.00 hodin,
  • zákaz parkování v ulici Lužická dne 29. 08. od 7.00 do 14.00 hodin,
  • možné zdržení v ulici Čelakovského v řádu minut dne 29. 08.
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru