Žena z Kadaně balamutila pojišťovny. Upravovala si lékařské zprávy, aby dostala víc peněz
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Kadaň - Pětadvacetiletou ženu z Kadaně obvinil minulý týden policejní komisař z trestného činu pojistného podvodu.

Oznámení možného protiprávního jednání učinila na jaře tohoto roku jedna z pojišťoven, s nimiž měla žena uzavřít pojistné smlouvy a sjednat tak úrazová pojištění.

Na základě tohoto oznámení bylo kriminalisty z oddělení hospodářské kriminality chomutovského územního odboru provedeno důkladné prověření všech okolností případu. V rámci něho bylo zjištěno, že už v roce 2017 podezřelá uzavřela smlouvy se šesti pojišťovnami. Během srpna loňského roku pak žena všem těmto pojišťovnám písemně oznámila pojistnou událost z června. Mělo se jednat o úraz nohy, který vznikl pádem ze židle.

Ve všech případech měla dotyčná jako přílohu oznámení zaslat lékařské zprávy z ošetření v chirurgické a ortopedické ambulanci a požadovat výplatu pojistného plnění. Žena však zřejmě chtěla získat vyšší částku, než která by jí na základě smluv za úraz náležela. Proto podle dosavadních zjištění prostřednictvím aplikace v mobilním telefonu naskenovala původní lékařské zprávy a upravila je tak, že navýšila dobu léčení a zhoršila diagnózu. Poté je měla znovu vytisknout a takto upravené odeslat pojišťovnám.

Podobně pak měla postupovat i o několik měsíců později v případě úrazu své nezletilé dcery, na kterou byly pojistky také uzavřeny.

Jedna z pojišťoven si však lékařské zprávy vyžádala přímo v dotčené nemocnici a zjistila, že v nich byly provedeny zmíněné změny. Na podvod se tak nakonec přišlo a žádná z pojišťoven pojistné plnění nevyplatila.

To, co tedy žena svým počínáním nakonec získala, nebyly peníze navíc, ale obvinění z trestného činu. Za trestný čin pojistný podvod jí podle zákona může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru