Vandalové ničí lavičky, opravy jsou na denním pořádku
U laviček jsou nejčastěji polámaná prkna na sedácích i opěradlech.
Chomutov

Chomutov - Centrální městský park i panelová sídliště, to jsou lokality, kde se technické služby velmi často setkávají s poničenými lavičkami. V parku dvě zničené lavičky opravovaly zrovna v těchto dnech. “Nejrůznější poškození laviček řešíme téměř neustále,” potvrdil ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

U laviček jsou nejčastěji polámaná prkna na sedácích i opěradlech, vandalové ale také často kradou šrouby či jiný spojovací materiál. Snad každá lavička ve městě je poškrábaná či pokreslená. Kompletní zničení lavičky je naštěstí jen výjimečnou situací. 

Po městě je asi patnáct různých typů laviček. “Skladem na všechny typy náhradní prkna nemáme. Musíme je tedy objednávat. V poslední době se snažíme nahrazovat  dřevinu za kusy z recyklátu, ale jen v některých případech je to rozměrově možné,” uvedl vedoucí provozovny Pomocného hospodářství  technických služeb Juraj Szabo. Naposledy Technické služby musely vyměnit šest prken, které kdosi ukradl z laviček v parku E. Beneše.

K nejméně případům poškození laviček dochází v lokalitách Nové Spořice a Domovina. Tam Technické služby zaznamenávají vandalské útoky jen výjimečně.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru