Dobrá zpráva pro motoristy: V Jirkově letos přibude přes 180 parkovacích míst
Ulice, ve kterých během letoška vzniknou nová parkoviště a plánovaný počet parkovacích míst. Foto MěÚ / Josef Dušek
Chomutov

Jirkov - V Jirkově během letošního roku přibude přes 180 parkovacích míst. Městu se podařilo najít volné plochy, kam bude možné parkoviště rozšířit. Většinou to sice bude na úkor travnatých ploch. Při současné zástavbě už ale jiná možnost v podstatě není.

Nové parkoviště vznikne třeba na travnatém plácku před městskou saunou, v ulici 5. května. Přes čtyřicet nových parkovacích stání město vybuduje také v Mostecké ulici, a to podél silnice za starou fotbalovou tribunou. Parkoviště se rozšíří i na sídlišti Pod Přivaděčem, konkrétně podél vjezdu ze Studentské ulice. Tady už několik parkovacích míst je, po rekonstrukci jich tu ale bude skoro o padesát víc.

Další parkoviště s necelou dvacítkou míst je naprojektované na travnatém plácku v Červenohrádecké ulici, kousek od výměníkové stanice. Parkoviště bude přímo naproti poliklinice, které parkovací místa zoufale chybí.

Součástí letošního investičního plánu je pak také zastavění plochy po zbouraném domě čp. 1144 v ulici Osvobození. Zdevastovaný dům nechala radnice za pomoci dotace zdemolovat loni na jaře a už od počátku se mluvilo o tom, že tu bude parkoviště. Letos se to naplní, budou tu tři desítky nových stání.

Všechna parkoviště se začnou stavět v průběhu léta, hotové budou na podzim. Město na jejich vybudování uvolnilo z rozpočtu přes jedenáct milionů korun.
O případném pronajímání jednotlivých míst konkrétním žadatelům pomocí sklopek se bude ještě jednat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru