Pytlák na Chomutovsku zastřelil muflona v ceně 55 tisíc, zvíře vyvrhl a odvezl. Co mu teď hrozí?
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Obvinění z trestných činů pytláctví a krádeže si převzal 35letý muž z Chomutovska. Podle zjištění policistů měl dotyčný v listopadu loňského roku na lesním honebním pozemku na Chomutovsku svojí loveckou puškou zastřelit samce muflona.

Toto přibližně čtyř až pětileté zvíře měl poté na místě vyvrhnout, naložit do svého vozidla a odvézt. K popsanému jednání však neměl příslušné povolení. Škoda způsobená usmrcením muflona byla vyčíslena na bezmála 55 tisíc korun.

"Pokud bude muž ze zmíněných trestných činů usvědčen u soudu, mohl by být potrestán odnětím svobody až na dva roky, zákazem činnosti nebo propadnutím věci," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru