Školáci z Jirkova namalovali obrázky jako poděkování zdravotníkům. Takhle dojali celou pražskou záchranku
Žáci z Jirkova dojali pražskou záchranku. Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Obrázky jako výraz poděkování zdravotníkům za jejich obětavou činnost. To je aktivita, kterou školy v době koronaviru běžně vyvíjejí. Jenže tahle svým dosahem většinu z nich převyšuje. Zasloužili se o ni žáci 2. B pod vedením učitelky Jany Vydrželové ze ZŠ Studentská.

Druháčci z 2. ZŠ na distanční výuce připsali ke svým obrázkům zdravotnickým záchranářům také děkovné vzkazy a básničky. Jejich vyučující z těchto materiálů udělala velkou koláž. Maminku jednoho z jirkovských žáčků, která pracuje v nemocnici Na Bulovce, napadlo předat koláž Zdravotnické záchranné službě hlavního města Prahy (ZZS HMP). A reakce dojatých záchranářů na sebe nenechala dlouho čekat…

„Z pražské záchranky přišel do školy úřední děkovný e-mail. Udělalo mi to ohromnou radost, hned jsem ho dětem ukázala a řekla jim, že naše práce visí v Praze!“ líčí učitelka Vydrželová. „To byla vážně povedená aktivita našich druháčků,“ pochvaluje si ředitel jirkovské školy Jan Duda.

Věra Matlochová z ústředí ZZS Hlavního města Prahy škole napsala, že všechny záchranáře originální poděkování z Jirkova velmi potěšilo. „Mnohým z nich vaše napsaná slova vehnala slzy do očí. Když si představíme, že zvláště pro vás - děti a učitele - není tato doba vůbec jednoduchá, a přesto nám dokážete svými obrázky udělat radost a ´dobít naše baterky´, je to prostě úžasné,“ stojí v e-mailu.

„Do školy jste nechodili, ale i tak jste dokázali společně vytvořit velikou věc. Vaši koláž jsme si nenechali pouze pro sebe. Nafotili jsme ji a naše tisková mluvčí ji rozeslala všem kolegům do dalších 13 krajů v ČR. Díky internetu se tedy vaše koláž dostane ke každému záchranáři v naší zemi a to je úžasné!“ pokračuje autorka e-mailu. Originál koláže si pražští záchranáři pověsili na chodbě jejich ředitelství přímo u dveří, kde se nachází sál tísňové linky 155. „Takto bude mít možnost každý z kolegů, který půjde okolo, zastavit a potěšit se pohledem na tyto vzkazy a obrázky,“ dodává Matlochová.

A to není všechno. Jirkovská škola se dočká i dalšího "ocenění": zdravotnická záchranná služba navíc zařadí snímek koláže žáků 2. B do svého časopisu TEP, aby se i odtud dostalo poděkování na další základny ZZS. „Ještě jednou z celého záchranářského srdíčka děkujeme a slibujeme, že i nadále budeme pokaždé včas tam, kde nás budete potřebovat!“ píše se ještě v závěru e-mailu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru