Začalo dočerpávání vody do Kamencového jezera! Hladinu má zvednout o 20 centimetrů
Foto zdroj: FB město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Ve středu 28. dubna zahájilo město Chomutov jednorázové doplnění vody do Kamencového jezera, které v posledních letech trápí úbytek desítek centimetrů vodní hladiny.

"Uzavřeli jsme dohodu s Povodím Ohře a během následujících 20 dní budeme 24 hodin denně čerpat vodu z Podkrušnohorského přivaděče. Celkem by mělo jezeru být dodáno 30.000 kubíků vody. Na blížící se letní sezónu tak hladinu jezera zvedneme zhruba o 20 centimetrů," vysvětluje město na svém facebooku.

Jezero nemá žádný přirozený přítok a je závislé na dostatku spodních vod. V posledních sedmi letech však hladina právě těchto vodních zásob pod zemí vinou sucha neustále klesá. Krátké deště ani zimní příděl sněhu nezvládají už několik let vodu v jezeru doplňovat.

Přestože je dočerpávána ryze přírodní dešťovou vodu, bude se v pravidelných intervalech sledovat kompletní chemické složení a pH vody uvnitř jezera. "V dalších letech velmi pravděpodobně zřídíme trvalou přípojku vody z Podkrušnohorského přivaděče a také připravujeme několik projektových dokumentací k zachycení a přivedení dešťových vod z blízkého okolí, včetně velkých ploch ve sportovních areálech na Zadních Vinohradech," uzavřelo vedení města.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru