Méně bahna, více komfortu pro návštěvníky. Na Kamencovém jezeře pracuje speciální sací bagr
Reprofoto video, zdroj: FB město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Společně s dopouštěním vody do Kamencového jezera zahájil Chomutov v těchto dnech také práce na odstranění organických usazenin a sedimentu ze dna jezera v oblasti jihovýchodní pláže. Lidově řečeno dochází k odsávání bahna u „Otvické písečné pláže”.

Speciální sací bagr už dorazil do Chomutova a pracuje na vodní hladině. Výrazně by se měl zvýšit komfort vstupu do vody pro návštěvníky, kteří tráví čas právě v této části areálu.

Práce měla provádět místní společnost STRIX Chomutov, a.s., která uspěla ve veřejné soutěži, už v září loňského roku. Velký pokles vodní hladiny a nedostatečná hloubka však neumožňovaly, aby na hladinu jezera vyplul speciální sací bagr. Práce se tak musely odložit až na letošní jaro.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru