Muž (61) se pokusil o podvod, který mu měl vynést desítky tisíc korun! Z peněz se nakonec neradoval
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Pokus trestného činu podvodu má mít podle kriminalistů na svědomí 61letý muž. Ten se měl podle dosavadních zjištění pokusit neoprávněně čerpat dávku nemocenského pojištění.

Dotyčný se měl nechat účelově zaměstnat u společnosti, která však v té době ve skutečnosti nevykonávala žádnou podnikatelskou činnost a neměla finanční prostředky pro vyplácení dohodnuté měsíční mzdy. Krátce po uzavření pracovní smlouvy nový zaměstnanec údajně „onemocněl“ a byl v pracovní neschopnosti.

"Výplatou nemocenského pojištění tak mohl neoprávněně získat více než 30 tisíc korun. Z podvodně získaných peněz se však nakonec nikdo neradoval, protože vše vyšlo najevo a k výplatě nedošlo. Za spáchání zmíněného trestného činu, z něhož byl muž obviněn, mu u soudu může v případě uznání viny hrozit až dvouleté odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru