Blahopřejeme: Věra Vlčková a Josef Zástava jsou dalšími významnými osobnostmi Chomutova
Předání ocenění. 2x foto: Město Chomutov
Chomutov

Chomutov - Nositelka tradice paličkované krajky Věra Vlčková a kapelník Hornického dechového orchestru Josef Zástava obdrželi letošní Cenu Jiřího Popela z Lobkovic.

Slavnostní předání proběhlo 17. června ve sklepení kostela sv. Kateřiny. „Významné ocenění za přínos našemu městu udělujeme už od roku 2005. Mám radost, že letos cenu převzali umělecky nadaní lidé,“ řekl primátor města Marek Hrabáč. Při slavnostním ceremoniálu proběhl i křest publikace „15 let Ceny Jiřího Popela z Lobkovic“, kterou město Chomutov vydalo v minulém roce a zájemci si ji mohou zakoupit v městském infocentru.

2106lobkowitz2

První oceněnou osobností je nositelka tradice paličkované krajky Věra Vlčková. Její zásluhou byla navrácena znalost paličkování po roce 1945 do Krušných hor. V roce 1969 dostala nabídku učit paličkování, techniku šité krajky a ruční výšivky. A tak vznikla první pobočka Školského ústavu umělecké výroby ve Vejprtech. Následně se pobočka rozšířila i do Chomutova.

Druhým oceněným je kapelník Hornického dechového orchestru Josef Zástava. V letošním roce oslaví dvacet let v čele dechového orchestru a také úctyhodné osmdesáté narozeniny. Ocenění města si Josef Zástava zasloužil díky úzké spolupráci s městem. Účastní se na promenádních koncertech v městském parku a udržuje tradici dechové hudby. „Je úžasné předat ocenění dalším osobnostem našeho města. Paní Vlčková i pan Zástava si nejvyšší ocenění města rozhodně zaslouží,“ doplnil náměstek primátora Milan Märc.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru