FOTO: Ve všehrdské věznici rozdávali výuční listy. Většina odsouzených prospěla s vyznamenáním
2x foto zdroj: Věznice Všehrdy
Chomutov

Všehrdy - V pátek 18. června bylo slavnostně předáno 14 výučních listů a závěrečných vysvědčení žákům Školského vzdělávacího střediska Věznice Všehrdy, a to za účasti 1. zástupce ředitele věznice plk. Mgr. Miroslava Fouse a vedoucího školského vzdělávacího střediska Mgr. Libora Řezníčka.

Třídní učitelé předali odsouzeným deset červených diplomů, které značí prospěl s vyznamenáním a čtyři modré diplomy - prospěl. Odsouzení tak ukončili vzdělání v učebních oborech Dřevařská výroba a Práce ve stravování.

Písemné zkoušky jednotně probíhaly ve dnech 7. a 8. června. Praktické pak ve dnech 9. až 11. června v jednotlivých truhlářských dílnách a ve cvičné kuchyni. Oproti zvyklostem byla zrušena ve školním roce 2020/2021 ředitelem Středního odborného učiliště Vězeňské služby ČR ústní zkouška, na základě opatření vydaného ministerstvem školství. Žáci se tak o to více koncentrovali pouze na dvě zkoušky, písemnou a praktickou.

Vedoucí školského vzdělávacího střediska (dále ŠVS) poděkoval žákům za jejich pečlivou přípravu a zdůraznil, že tento školní rok rozhodně nebyl jednoduchý, protože byl celostátně ovlivněn onemocněním Covid – 19.

První zástupce ředitele věznice závěrem zdůraznil, že výuční list a praxe vyučených žáků je vstupenkou do dalšího života a bude záležet jen na nich samotných, zda dokáží plně využít znalostí a dovedností, kterým se ve zdejším ŠVS naučili.

2306vsehrdy

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru