OBRAZEM: V kraji řádila silná bouře, Blatnem se mělo prohnat tornádo! Škody jsou obrovské
9x foto: Renata Braunová
Chomutov

Podbořansko – V podvečer okolo půl 5 se přehnala přes Podbořansko silná bouře provázená krupobitím. Zřejmě nejhorší škody napáchala bouře v obci Blatno a Stebno u Kryr. Podle místních se Blatnem prohnalo dokonce tornádo.

Hasiči zasahují na několika místech právě na Podbořansku. I když prý bouře trvala jenom asi 15 minut, škody půjdou do milionů. V Blatně kromě popadaných a zlomených větví se rozvodnil i místní potok. „Lítaly stromy, střechy, komíny, trampolíny, všechno. Blatno bylo asi 15 minut v bílé tmě. Dětské hřiště je úplně zdemolované, nezůstal jediný strom,“ popsala situaci v obci Renata Braunová. Kromě popadaných plotů spadla i místní stodola. Kdo může, snaží se spoušť uklidit a pomoci hasičům.

Další postiženou obcí bylo i Stebno u Kryr. „Je to katastrofa,“ napsala jedna z místních. V obci jsou popadané stromy, střechy, kroupy zničily úrodu. „Hasiči momentálně zasahují nejvíce v okolí Kryr a Blatna, kde se prohnala silná bouře,“ řekl Petr Pelikus, mluvčí HZS Ústeckého kraje.

foto

2406blatno

2406blatno2

2406blatno3

2406blatno5

2406blatno6

2406blatno7

2406blatno8

2406blatno9

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru