Drama na sídlišti v Kadani! Hledaný muž chtěl prchnout policistům, z vyššího patra šplhal po hromosvodu
ilustrační foto
Chomutov

Kadaň - Útěk před policisty nevyšel 39letému muži ze Žatce, který se snažil vyhnout nástupu do vězení. Už během léta soud vydal na dotyčného příkaz k dodání do výkonu trestu v souvislosti s jeho odsouzením pro majetkovou trestnou činnost.

Do vězení muž ale zřejmě dobrovolně nastoupit nehodlal a policistům se vyhýbal. Při pátrání po něm policisté díky občanům získali poznatek, že se muž má aktuálně nacházet v konkrétním bytě v jednom z panelových domů v Kadani. Kriminalisté vyrazili na místo a po vstupu do bytu v sedmém patře zjistili, že odsouzený muž vylezl oknem bytu a po hromosvodu slézá do nižšího patra.

Když byl ve čtvrtém poschodí, vnikl oknem pootevřeným na ventilaci do cizího bytu. Tam svou přítomností vyděsil jeho obyvatelku, kterou měl uklidňovat, že jí nepřišel přepadnout a pak odtud utekl vstupními dveřmi. Následoval úprk do dalšího domu ve stejné ulici, kde se schoval v bytě u známé. Tam ho však policisté zadrželi a ve vězení tak přes veškerou snahu nakonec skončil.

"Vyšetřovatel ho navíc kvůli vniknutí do cizího bytu obvinil ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody. V tomto případě mu za jeho spáchání hrozí v případě odsouzení až tříleté odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru