Zima v Chomutově může začít, technické služby hlásí připraveno
Foto zdroj: Technické služby města Chomutova
Chomutov

Chomutov - Technické služby ukončily revizi všech strojů, které se starají o údržbu komunikací v zimě. Nyní je připravena jak technika, tak pracovníci.

Ve skladech jsou posypové materiály, jako je sůl, drť a také ekogrit, který se používá k údržbě schodišť. Zajištěna je také solanka. “Sůl zajišťujeme ještě v letním období, ostatní materiály dokupujeme průběžně i přes zimu podle potřeby. Do začátku listopadu jsme sypat ještě nemuseli, ale samozřejmě počítáme s tím, že tato situace brzy nastane. Opět prosíme všechny řidiče i chodce, aby přes zimu byli opatrní. Stroje a jejich obsluhu vysíláme do ulic ihned, jakmile zjistíme takzvanou závadu ve sjízdnosti a schůdnosti, avšak nemůžeme být na všech místech ihned. To platí hlavně při hustém dlouhodobém sněžení,” upozornil ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Na zimu jsou připravené čtyři velké sypače, pět multicar, šest malých sypačů, šest vozů pro ruční posyp, tři traktory s šípovou radlicí, pět náklaďáků pro dovoz sněhu, tři nakladače a jedno dispečerské vozidlo. zimní flotila technických služeb čítá tedy celkem třiatřicet strojů. Kromě nich se o ruční údržbu komunikací starají zaměstnanci organizace a v případě potřeby je najímána externí firma.

Veškerá technika je před zimou důkladně kontrolována. Stroje, které slouží i v létě, dostanou radlice a další pomůcky k posypu či odklízení sněhu, vše je vyzkoušeno a případně upraveno. “Letos jsme navíc vybavili malý nakladač radlicí a násypkou na posypový materiál, tu samou výbavu jsme pořídili i na malý zametací vůz a k traktoru s radlicí jsme dokoupili násypku na posypový materiál,” doplnil vedoucí provozovny místních komunikací Vladimír Hurník.

Technické služby se starají o sjízdnost silnic prvních až třetích tříd na území města a o schůdnost chodníků, schodišť a lávek.

Technik organizace v zimě projíždí pravidelně vytipované úseky a když zjistí zhoršenou sjízdnost, ať už kvůli sněhu nebo námraze, povolává do služby připravené pracovníky. Nejprve se musí ošetřit hlavní tahy a trasy autobusů a trolejbusů, následují ostatní silnice a parkoviště.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru