Meteorologové varují: Hrozí silná ledovka! Řidiči by měli vyrazit na silnice jen v nejnutnějších případech
Ilustrační foto, zdroj: ŘSD
Chomutov

Ústecký kraj - Od dnešních 14 hodin do zítřejší půlnoci mají nejen řidiči v Ústeckém kraji počítat s tvorbou silné ledovky při mrznoucím dešti, před níž varuje český hydrometeorologický ústav.

Výstraha je platná pro celé uzemí našeho kraje s vysokým stupněm nebezpečí. "Jezděte prosím ke konci roku opatrně, techniku na zimní údržbu máme v terénu," apelují na řidiče silničáři z Ředitelství silnic a dálnic.

Při silné ledovce hrozí nebezpečí četných úrazů při chůzi a vysoké nehodovosti. Také možné výpadky v dodávce elektřiny, zásobování, a zdravotnických služeb. Možné lámání větví stromů.

Meteorologové vydali následující doporučení ke zmírnění následků jevu: Doporučuje se omezit vycházení ven a jízdy autem jen na nezbytné případy. V případě nutnosti jízdy sledovat dopravní zpravodajství a jezdit mimořádně opatrně. Počítat s výrazným prodloužením doby jízdy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru