VIDEO: Toto je nové Kulturní centrum v Klášterci za 188 milionů! Podívejte se dovnitř
Kulturní centrum Klášterec nad Ohří. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Klášterec nad Ohří má novou chloubu, kterou městu mohou závidět široko daleko. Místo starého kulturního domu vzniklo nové Kulturní centrum. Je těsně před otevřením, uvnitř probíhají poslední úpravy. První návštěvníci se dovnitř podívají už v sobotu 8. ledna. Díky vstřícnosti radnice vám můžeme už nyní ukázat, jak to uvnitř vypadá.

Zůstala zachována původní stavba, ale je kompletně zmodernizovaná a přibyly mnohé přístavby. Nyní jde o energeticky pasivní budovu, která využívá i tepla vydávaného samotnými návštěvníky. Na střeše jsou fotovoltaické panely a dešťovou vodou z nádrže se bude zalévat zeleň.

https://www.youtube.com/watch?v=5wgkYs_4bcQ

„Musím říci, že když jsem tady byl před pár týdny a stoupl jsem si na sál, tak jsem měl slzy v očích,“ říká starosta Klášterce Štefan Drozd, který je na stavbu náležitě hrdý. Nové kulturní centrum a lázně jsou dvěma nejdůležitějšími momenty v tomto volebním období.

Uvnitř je velký sál, malý sál, knihovna, dětská hernička, občerstvení a další zázemí. Kulturní program se tu rozjede záhy. V Klášterci si přejí, aby kulturní centrum bylo domem plným pohody. "Jezdím po republice s divadlem a líbí se mi místa, kam se člověk rád vrací. Snažili jsme se s naším týmem tento dům, každý kout, naplnit tím, co může návštěvníkovu tu pohodu přiblížit. Posezení, počteníčko, poslouchání dobré muziky, dívání na skvělé divadlo,“ dodává Tomáš Barták, vedoucí střediska Kulturní centrum Klášterec nad Ohří.

Foto

Stavba kulturního centra vyšla na 188 milionů korun. Počítá se ale s dotací ve výši 43 milionů korun.

V Klášterci věří, že se budou moci v novém „kulturáku“ často scházet u spousty hudebních a divadelních představení, na kurzech a kroužcích a že se toto místo stane opravdovým kláštereckým centrem, místem setkávání a komunikace se vším všudy.

Program centra najdete na webu kultura.klasterec.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru