Městská policie v Klášterci varuje před energošmejdy! Nutí lidi do nevýhodných smluv pod záminkou pokuty
ilustrační foto
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Městská policie Klášterec nad Ohří varuje před obchodníky s energiemi, tzv. energošmejdy. Využívají nátlakové metody typu "nově je v platnosti vyhláška, podle které musí občan podepsat novou smlouvu, jinak se vystavuje riziku pokuty".

Dále informují o krachu distribučních společností a nutnosti rychle uzavřít nevýhodné smlouvy. Tito obchodníci zároveň zneužívají mediálního obrazu, který se kolem dodavatelů energií a cenových růstů energií děje.

Městská policie důrazně varuje před praktikami těchto dodavatelů a doporučuje následující rady:

  • s nikým si nesjednávat schůzky po telefonu
  • v případě, že po telefonu jednáte s nějakým obchodníkem, tak se vyvarujte souhlasu „ANO“, který může obchodník považovat za uzavření smlouvy po telefonu
  • nikoho cizího si nevpouštějte do bytu
  • nenechte na sebe působit nátlak a manipulaci ze strany obchodníka
  • nic nepodepisujte, pokud jste si dokument řádně nepřečetli a neporadili se s někým jiným (např. rodina, právník)
  • nic nepodepisujte v časové tísni
  • nikomu neukazujte své osobní doklady, faktury a bankovní výpisy.

PODOMNÍ PRODEJ JE V KLÁŠTERCI NAD OHŘÍ ZAKÁZÁN. Pokud Vám bude někdo nabízet výhodné smlouvy formou podomního prodeje, kontaktujte neprodleně městskou policii nebo Policii ČR.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru